Vier Koningsdag in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede!

In elke kern in onze gemeente is het aan veel vrijwilligers te danken, dat u zaterdag 27 april heerlijk kunt genieten van Koningsdag. Het college van burgemeester en wethouders bedankt hen dan ook uit de grond van hun hart. Zonder deze vrijwilligers zou Koningsdag er maar saai uitzien. Gelukkig is het dat dit jaar zeker niet!

Ontmoet het college tijdens Koningsdag

  • De vrijdagavond voor Koningsdag is wethouder Jan Kuiper bij de prijsuitreiking van de viswedstrijd in Langbroek. Die prijsuitreiking is om 20.30 uur in het Dorpshuis. 
  • Op Koningsdag is wethouder Jan Kuiper weer in Langbroek, maar dan samen met het voltallige college. Om 9.00 uur houdt burgemeester Iris Meerts een toespraak op het Prinsenplein. Daarna zingt het college met de Langbroekers mee tijdens de aubade.
  • Burgemeester en wethouders reizen later af naar Wijk bij Duurstede, want om 11.00 uur spreekt de burgemeester de aanwezigen op de Markt toe. De collegeleden hebben eerder die ochtend al gezongen, wat de kwaliteit van hun gezang tijdens de aubade vast verbetert! Na de aubade maakt het college een rondwandeling langs de activiteiten.
  • Burgemeester Iris Meerts houdt wel van actie. Daarom is ze aan het begin van de middag in Cothen. Om 13.00 uur start zij na een toespraak de 6-kamp voor kinderen op het SVF-terrein.
  • Daarna gaat ze terug naar Wijk bij Duurstede voor de start van de badeendjesrace om 14.00 uur. Met een shovel gooit zij vanaf de Singelbrug duizenden badeendjes in de Kromme Rijn! 

De opbrengst van de loten voor de Lions badeendjesrace gaat naar goede doelen

Van de opbrengst van de lootjes van de badeendjesrace gaat € 1 per lot naar verenigingen voor hun verenigingsactiviteiten. De rest gaat naar het jaarlijkse Winterdiner voor ouderen in onze gemeente. Wie nog loten wil kopen, kan daarvoor kijken op de website van Levefanum Lions.

Het college doet ook mee aan de badeendjesrace, ieder met een eigen eendje 

Zwemt het eendje van burgemeester Iris Meerts het snelst? Of wint het eendje van één van de wethouders? Op onze social media staat hoe ieder zijn/haar stem kan uitbrengen. Onder de inzenders die het goede eendje hebben geraden, wordt een prijswinnaar geloot. De prijs is een cadeaubon van € 25.     

Burgmeester Meerts bedankt vrijwilligers Badeendjes video op YouTube