Bestemmingsplan stadhaven

Fase 1: Uitgangspunten ontwerpbestemmingsplan

De procedure

  1. Verzamelen van de uitgangspunten die verwerkt moeten worden in het bestemmingsplan.
  2. Op informatiebijeenkomsten met inwoners, bedrijven en organisaties presenteren we de uitgangspunten (pdf, 2 MB) (pdf, 2 MB), lichten deze toe en kunt u reageren op de uitgangspunten en uw wensen, ideeën en zorgen meegeven. Dit is nog geen officiële inspraak. Bekijk de terugkoppeling (pdf, 260 KB) (pdf, 260 KB) aan de deelnemers van de thema-avonden.
  3. De ontvangen input (pdf, 214 KB) (pdf, 214 KB) kan worden meegenomen bij het opstellen van het ontwerp bestemmingsplan.
  4.  Het ontwerp bestemmingsplan wordt opgesteld.

Fase 2: het ontwerpbestemmingsplan

De procedure

  1. Het college stemt in met het ontwerpbestemmingsplan en legt deze 6 weken ter inzage. Dan kunt u het plan bekijken op de website Ruimtelijke plannen en op de website van de gemeente. 
  2. Op een informatiebijeenkomst met inwoners, bedrijven en organisaties wordt het ontwerpbestemmingsplan toegelicht. U kunt dan ook vragen stellen.
  3. Inspraak: Zo lang het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen.
  4. Het college beoordeelt de binnengekomen zienswijzen en past het ontwerp bestemmingsplan eventueel aan.
  5. De gemeenteraad neemt een besluit over het ontwerp bestemmingsplan. Dit gebeurt zo snel mogelijk nadat het plan ter inzage heeft gelegen. Als de gemeenteraad akkoord is, wordt het bestemmingsplan officieel vastgesteld.

Fase 3: het vastgesteld bestemmingsplan

De procedure

  1. De gemeente legt het vastgestelde bestemmingsplan 6 weken ter inzage. U kunt het plan bekijken op de website Ruimtelijke Plannen en op de website van de gemeente.
  2. Inspraak: zo lang het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u in beroep gaan bij de Raad van State. In sommige gevallen kunt u tijdelijk tegenhouden dat het bestemmingsplan van kracht wordt. Daarvoor dient u een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) in.
  3. De Raad van State behandelt de ingediende beroepen en schorsingsverzoeken.
  4. Het bestemmingsplan wordt van kracht nadat het plan 6 weken ter inzage heeft gelegen, of nadat alle beroepen en schorsingsverzoeken zijn afgehandeld. Het bestemmingsplan wordt dan onherroepelijk.

Fase 4: het geldende bestemmingsplan

De procedure

  1. De definitieve versie van het bestemmingsplan vindt u op de website Ruimtelijke plannen.
  2. U kunt geen zienswijze, beroep of schorsingsverzoek meer indienen.