Commissaris van de Koning brengt werkbezoek aan gemeente

Samenwerken aan een vitale toekomst

Op vrijdag 11 oktober bracht de Commissaris van de Koning, de heer Oosters, een bezoek aan de gemeente Wijk bij Duurstede. Na een hartelijke ontvangst door burgemeester Meerts, ging hij allereerst in gesprek met het college van burgemeester en wethouders over actuele onderwerpen. Onder het thema ‘Samen werken aan een vitale toekomst voor Wijk bij Duurstede’ voerde het middagprogramma hem langs enkele praktijkvoorbeelden waarbij hij uitgebreid sprak met betrokken inwoners en ondernemers.

Van historie tot duurzaamheid: een kijkje in Wijk bij Duurstede

Om na alle gesprekken beeld te krijgen van wat er speelt in onze stad en dorpen, begon de tour in het Oude Stadhuis waar aannemersbedrijf Schakel en Schrale het gezelschap de vergevorderde renovatie liet zien. Ook sprak hij met een starter op de woningmarkt om te praten over de problemen die jongeren ondervinden om aan een betaalbare woning te komen, waarna een agrarisch ondernemer liet zien hoe hij duurzame landbouw toepast op zijn bedrijfsvoering. “Wijk bij Duurstede heeft zich van haar vitale kant laten zien. Onder meer door bezoeken aan De Graanschuur, het Oude Stadhuis, Calypso theater, flexwoningen en New Forrest Fingerfood. Ik kijk terug op een veelzijdig en boeiend ambtsbezoek,” aldus de commissaris.

Blij met goede relatie tussen gemeente en provincie

Ook burgemeester Meerts kijkt tevreden terug op het bezoek van de Commissaris van de Koning aan Wijk bij Duurstede. “Vitaliteit is een belangrijk thema, zeker omdat onze gemeente, in tegenstelling tot veel andere, te maken heeft met krimp. De samenwerking tussen Wijk bij Duurstede en de provincie Utrecht is waardevol. Samen werken we aan vitaliteit, met als doel dat iedereen ook in de toekomst fijn kan wonen, werken en leven in onze gemeente. De commissaris heeft kennis kunnen maken met bedrijven die willen groeien en met onze inwoners die hier met plezier wonen. Mijn dank gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan dit geslaagde ambtsbezoek."

Het bezoek werd afgesloten met een informeel samenzijn bij NewForrest Fingerfood, waarbij ook enkele raads- en Statenleden aanwezig waren.