Leerlingen uit Langbroek ontbijten met burgemeester Iris Meerts in raadzaal

Het belang van een goed en gezond ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten burgemeester Iris Meerts en bakker Frank Lakerveld vanmorgen samen met kinderen van basisschool School met de Bijbel uit Langbroek. Van 8 tot en met 11 oktober schuiven 245 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun lokale regio aan tafel om te leren en ervaren over een gezond ontbijt.

De kinderen waanden zich in de raadzaal als heuse raadsleden

Ze gingen gezamenlijk stemmen over de toekomst van Langbroek. Vele vragen werden er gesteld aan de bakker, maar zeker ook aan burgemeester Iris Meerts. Zo wilden de kinderen weten wat het lievelingsdier is van de burgemeester, waarom er soms gaten in het brood zitten en wat de burgemeester nog in de wereld zou willen veranderen. Alle vragen werden naar tevredenheid beantwoord, al was er een kleine teleurstelling dat de burgemeester geen skatepark in Langbroek kon beloven. Na een heerlijk ontbijt gingen de leerlingen met de fiets weer terug naar school in Langbroek.

Het Burgemeestersontbijt 

Het Burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats, in samenwerking met gemeentes, bakkers en scholen in heel Nederland. Zo’n 245 gemeenten nemen deze week deel aan het burgemeestersontbijt. Gezamenlijk hebben de gemeentes een bedrag van €17.676 Ingezameld om de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal over gezond ontbijten mogelijk te maken. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt en vindt plaats tijdens de Week van Ons Eten waarin bewust genieten van goed en gezond voedsel centraal staat. Het is een kans om lokaal het belang van een gezond ontbijt te onderstrepen.

Goed de dag beginnen

De kinderen van de basisschool hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zaten volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren krentenbollen van bakker Frank Lakerveld, volkorencrackers en gezond beleg. Verder konden de burgemeester en kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!