Nogges en gemeente tekenen overeenkomst

Kringlooporganisatie Nogges en de gemeente Wijk bij Duurstede hebben afgelopen week met een wederzijds goed gevoel een nieuwe overeenkomst getekend. Met deze afspraken kan Nogges gelukkig doorgaan met haar activiteiten. ‘Het kostte wat tijd en gesprekken, maar we zijn weer naar elkaar toe gegroeid en er goed uitgekomen. We kunnen vooruitkijken naar een toekomst waarin we nog meer goederen gaan hergebruiken,’ meldt wethouder Jeroen Brouwer.

De positie van Nogges leek te veranderen

De verwarring begon nadat de gemeente een aanbesteding uitschreef. Die ging over een nieuwe werkwijze op de nieuwe gemeentewerf. Een andere organisatie won de aanbesteding en dus leek er een einde te komen aan de activiteiten van Nogges. De gemeenteraad riep in juni vorig jaar het college per motie op te onderzoeken om kringlooponderneming Nogges gewoon door te laten gaan. ‘Daar is de gemeente toen mee aan de slag gegaan, met een eindresultaat waar beide partijen nu blij mee kunnen zijn,’ aldus de wethouder.

Uiteindelijk zijn er goede afspraken gemaakt

In het begin bleek het lastig om het eens te kunnen worden. ‘We hebben allebei veel moeten uitleggen, waarom we zaken wel of niet wilden afspreken. Zo ontstond er wel weer onderling vertrouwen. Vervolgens besloten we in goed gesprek hoe we in de verdere toekomst met elkaar willen omgaan. En we maakten daar goede afspraken over. Die staan nu ook officieel op papier. Daar zijn we allemaal blij mee,’ eindigt Brouwer.