Zelfbeheeravond in september

In september organiseerde de gemeente de jaarlijkse zelfbeheeravond. Deze avond is voor inwoners die groen onderhouden in samenwerking met de gemeente.

Deze gezellige en informatieve avond werd gehouden op de gemeentewerf. Wethouder Jeroen Brouwer opende de avond en bedankte de zelfbeheerders. Vervolgens kregen alle zelfbeheerders het woord om hun ervaringen te delen. 

Veilig gereedschap gebruiken

Om in bezit te komen van een motorpas om een elektrische heggenschaar te kunnen lenen op kosten van de gemeente, werd er een instructie gegeven 'hoe om te gaan met de elektrische heggenschaar'. Dit is een verplicht onderdeel. We willen dat de zelfbeheerders op een veilige manier het gereedschap gebruiken.

Boekje met planten openbaar groen

Het nieuwe assortimentsboekje met nog meer informatie over de standplaats en verzorging van planten voor het openbaar groen werd overhandigd aan Jeroen Brouwer. Met dit boekje kunnen inwoners een keuze maken als de beplanting in het openbaar groen vernieuwd moet worden.

Verloten plant

Op de zelfbeheeravond werd er na afloop een grote, mooie plant verloot onder de aanwezige zelfbeheerders. Als dank mochten alle zelfbeheerders een kleinere plant uitzoeken en meenemen, waarmee ze hun ‘eigen’ stukje zelfbeheer konden op- of aanvullen.

De gemeente is erg blij met al deze enthousiaste inwoners die een stukje grond willen onderhouden.

Zelfbeheer, dat doen we samen!